Tető, homlokzat

Ablakfülkés ablak beépítése
Ablakfülkés ablak beépítése
Ablakfülke esetén az ablak beépítése hagyományos módon, a falsíkkal párhuzamosan történik. A beépítéshez javasoljuk a MESTER TÖBBSZÖR HASZNÁLHATÓ Purhab használatát. A purhab növeli a szilárdságot, a stabilitást és gondoskodik a kiváló hang- és hőszigetelésről. 4-6 héten belül többször is felhasználható a speciális szelepe miatt.
Bitumenes zsindely ragasztása
Bitumenes zsindely ragasztása
A bitumenes zsindelyek leragasztására ill. a zsindelyelemek illesztéseinél, széleinél szükséges tömítésekhez nyújt segítséget a bitumenes alapanyagú MESTER Zsindely Ragasztó Tömítő. Tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Hőálló.
Esőcsatorna tömítése
Esőcsatorna tömítése
Az ereszcsatornák, lefolyók, csövek illesztéseinek tömítésére alkalmas a MESTER SEMLEGES Szilikon Tömítő. A rozsdásodásra hajlamos felületekre (horganyzott, alapozott acél, réz, alumínium) is alkalmas. Átlátszó, fehér és barna színben kapható.
Fal és járda találkozásának tömítése
Fal és járda találkozásának tömítése
A külső fal és a járda találkozásánál lévő hézag kitöltésére is alkalmas a MESTER TETŐMESTER Vízzáró Tömítő. Nedves álló felületekre is felhordható. - 25 °C és +80 °C közötti hőmérsékletet tartósan elvisel. Átlátszó.
Faláttörések, üregek tömítése
Faláttörések, üregek tömítése
Faláttörések, üregek kitöltésére kiválóan alkalmas a MESTER PROFI XXL Pisztolyhab. Óriási kihozatalú. Gyorsan, nagy hatékonysággal kitölti a rendelkezésre álló helyet. Kiváló hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Vágható, vakolható, festhető.
Falazat javítása
Falazat javítása
Falazati üregek, furatok kitöltésére valamint letört, hiányos élek pótlására kitűnően alkalmas a a MESTER Falazat és Betonjavító. Nem kell időt szánni a javító anyag kikeverésére, a fel nem használt anyag nem vész kárba, így idő- és pénzkímélő. A felvitt anyag vastagságától függően 6-48 óra elteltével csiszolható. Csak teljes kiszáradás után szabad átfesteni.
Fali repedés javítása
Fali repedés javítása
A MESTER Csiszolható Fal és Fa Tömitőt javasoljuk fali repedések valamint különböző építőanyagok, fa lapok javítására, ha fontos követelmény, hogy a tömítőanyag keményre kössön és szép egyenletes felületet kapjunk. Csiszolható, festhető. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható.
Fólia ragasztása
Fólia ragasztása
Tetőtéri párazáró fóliák ragasztására, tömítésére kiváló a MESTER Fóliaragasztó. Megkötés után vízálló, rugalmas, párazáró. Ragasztó- és tömítőanyag egyben.
Házszá, postaláda ragasztása
Házszá, postaláda ragasztása
A MESTER A-Z Ragasztó Tömítő olyan helyzetekben, felületekre is használható, ahol más anyagok nem. Hosszú távon ellenáll az időjárási behatásoknak, rugalmas és jól terhelhető. Számos dolgot felragaszthatunk vele kültérben, homlokzatra is.
Homlokzat
Homlokzat
A homlokzatra ragaszthatü betűk, számok éleinel tömítse a MESTER Esőálló Akril Tömitővel. Könnyű felhordani, jól megtapad a falazaton. Rugalmas tömitést nyújt. Szürke és fehér színben kapható.
Járda dilatáció tömítése
Járda dilatáció tömítése
Járdák, járó felületek, burkolatok dilatációs hézagait tömítse MESTER Tetőmester Vízzáró Tömítővel. Tartósan rugalmas, időjárásálló, UV-álló. Jól tapad bitumenes felületen is. Átlátszó.
Kéménybádog tömítése
Kéménybádog tömítése
A MESTER Tetőmester Vízzáró Tömítővel a kémények tövénél kialakított lemezburkolat tömítését végezheti el. Megtapad a legkritikusabb felületeken is, jól bírja a fokozott igénybevételt, rugalmas és nem okoz korróziót. Átlátszó.
Kőburkolat ragasztása
Kőburkolat ragasztása
Kőburkolatok ragasztására is alkalmas a MESTER ERŐMESTER Szerelési Ragasztó. Jól és nagyon hamar tapad, ragaszt. Egyenetlen felületen is (max. 8 mm) használható. Törtfehér.
Külső fali hézag tömítése
Külső fali hézag tömítése
Kültéri hézagokba gazdaságos megoldást nyújt a MESTER Esőálló Akril Tömítő. A kartusos kivitel mellett 10 kg-os vödrös kiszerelésben is kapható. Friss állapotban is ellenáll az esővíznek és jól tűri az UV-sugárzást. 20 % alakváltozásra képes. A kartusos kivitel fehér és szürke színben kapható, a vödrös pedig fehérben.
Megkeményedett purhab eltávolítása
Megkeményedett purhab eltávolítása
A MESTER Purhab, Festék Eltávolító eltávolítja az oldószerálló felületekről a megkeményedett purhab, a műgyanta-, akrillakk maradványokat, valamint a lazúr-, diszperziós és latex festéket vagy hasonló réteget.
Palatető átfúrások
Palatető átfúrások
A tetőn végzendő tömítési munkákra alkalmas a MESTER Semleges Szilikon Tömítő is. (pld. a palatető elemek átfúrásainál keletkező hézagok vagy más rések). Jól bírja a hőmérsékletváltozást.
Pincefal külső szigetelése
Pincefal külső szigetelése
A felszín alatti pincefalak külső szigetelésére hőszigetelő lemezeket használunk. (pld. Austrotherm Expert). Ezeket gyorsan, gazdaságosan és tisztán felragaszthatja MESTER Ragasztóhab Pisztolyos verzióval. Alaktartó és növeli a hőszigetelést. A felhordáshoz purhab kinyomó pisztoly szükséges.
Széldeszkák
Széldeszkák
A fő falak és a tető alatti széldeszkák találkozása extrém igénybevételnek van kitéve (hideg-meleg, víz, szél, por), ide a MESTER Tetőmester Vízzáró Tömítőt javasoljuk. Megtapad a kritikus felületeken is, jól tűri az időjárást, rugalmas és átfesthető. Átlátszó.
Villanyóraház tömítése
Villanyóraház tömítése
A fából készült villanyóra szekrények szerkezetének hézagait, repedéseit kitöltheti MESTER ÁTLÁTSZÓ Akril Tömítővel. Könnyen felhordható, jól tapad a nedvszívó felületeken. Friss állapotban fehér, a kikeményedés után átlátszóvá válik. Lakkozható, lazúrozható.