Tető, homlokzat

Ablakfülkés ablak beépítése
Ablakfülkés ablak beépítése
Ablakfülke esetén az ablak beépítése hagyományos módon, a falsíkkal párhuzamosan történik. A beépítéshez javasoljuk a MESTER TÖBBSZÖR HASZNÁLHATÓ Purhab használatát. A purhab növeli a szilárdságot, a stabilitást és gondoskodik a kiváló hang- és hőszigetelésről. 4-6 héten belül többször is felhasználható a speciális szelepe miatt.
Falazat javítása
Falazat javítása
Falazati üregek, furatok kitöltésére valamint letört, hiányos élek pótlására kitűnően alkalmas a a MESTER Falazat és Betonjavító. Nem kell időt szánni a javító anyag kikeverésére, a fel nem használt anyag nem vész kárba, így idő- és pénzkímélő. A felvitt anyag vastagságától függően 6-48 óra elteltével csiszolható. Csak teljes kiszáradás után szabad átfesteni.
Fólia ragasztása
Fólia ragasztása
Tetőtéri párazáró fóliák ragasztására, tömítésére kiváló a MESTER Fóliaragasztó. Megkötés után vízálló, rugalmas, párazáró. Ragasztó- és tömítőanyag egyben.
Kéménybádog tömítése
Kéménybádog tömítése
A MESTER Tetőmester Vízzáró Tömítővel a kémények tövénél kialakított lemezburkolat tömítését végezheti el. Megtapad a legkritikusabb felületeken is, jól bírja a fokozott igénybevételt, rugalmas és nem okoz korróziót. Átlátszó.
Megkeményedett purhab eltávolítása
Megkeményedett purhab eltávolítása
A MESTER Purhab, Festék Eltávolító eltávolítja az oldószerálló felületekről a megkeményedett purhab, a műgyanta-, akrillakk maradványokat, valamint a lazúr-, diszperziós és latex festéket vagy hasonló réteget.
Bitumenes zsindely ragasztása
Bitumenes zsindely ragasztása
A bitumenes zsindelyek leragasztására ill. a zsindelyelemek illesztéseinél, széleinél szükséges tömítésekhez nyújt segítséget a bitumenes alapanyagú MESTER Zsindely Ragasztó Tömítő. Tartósan ellenáll az időjárás viszontagságainak. Hőálló.
Kőburkolat ragasztása
Kőburkolat ragasztása
Kőburkolatok ragasztására is alkalmas a MESTER ERŐMESTER Szerelési Ragasztó. Jól és nagyon hamar tapad, ragaszt. Egyenetlen felületen is (max. 8 mm) használható. Törtfehér.
Házszá, postaláda ragasztása
Házszá, postaláda ragasztása
A MESTER A-Z Ragasztó Tömítő olyan helyzetekben, felületekre is használható, ahol más anyagok nem. Hosszú távon ellenáll az időjárási behatásoknak, rugalmas és jól terhelhető. Számos dolgot felragaszthatunk vele kültérben, homlokzatra is.
Faláttörések, üregek tömítése
Faláttörések, üregek tömítése
Faláttörések, üregek kitöltésére kiválóan alkalmas a MESTER PROFI XXL Pisztolyhab. Óriási kihozatalú. Gyorsan, nagy hatékonysággal kitölti a rendelkezésre álló helyet. Kiváló hő- és hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Vágható, vakolható, festhető.
Villanyóraház tömítése
Villanyóraház tömítése
A fából készült villanyóra szekrények szerkezetének hézagait, repedéseit kitöltheti MESTER ÁTLÁTSZÓ Akril Tömítővel. Könnyen felhordható, jól tapad a nedvszívó felületeken. Friss állapotban fehér, a kikeményedés után átlátszóvá válik. Lakkozható, lazúrozható.
Esőcsatorna tömítése
Esőcsatorna tömítése
Az ereszcsatornák, lefolyók, csövek illesztéseinek tömítésére alkalmas a MESTER SEMLEGES Szilikon Tömítő. A rozsdásodásra hajlamos felületekre (horganyzott, alapozott acél, réz, alumínium) is alkalmas. Átlátszó, fehér és barna színben kapható.
Fal és járda találkozásának tömítése
Fal és járda találkozásának tömítése
A külső fal és a járda találkozásánál lévő hézag kitöltésére is alkalmas a MESTER TETŐMESTER Vízzáró Tömítő. Nedves álló felületekre is felhordható. - 25 °C és +80 °C közötti hőmérsékletet tartósan elvisel. Átlátszó.
Fali repedés javítása
Fali repedés javítása
A MESTER Csiszolható Fal és Fa Tömitőt javasoljuk fali repedések valamint különböző építőanyagok, fa lapok javítására, ha fontos követelmény, hogy a tömítőanyag keményre kössön és szép egyenletes felületet kapjunk. Csiszolható, festhető. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható.
Külső fali hézag tömítése
Külső fali hézag tömítése
Kültéri hézagokba gazdaságos megoldást nyújt a MESTER Esőálló Akril Tömítő. A kartusos kivitel mellett 10 kg-os vödrös kiszerelésben is kapható. Friss állapotban is ellenáll az esővíznek és jól tűri az UV-sugárzást. 20 % alakváltozásra képes. A kartusos kivitel fehér és szürke színben kapható, a vödrös pedig fehérben.
Pincefal külső szigetelése
Pincefal külső szigetelése
A felszín alatti pincefalak külső szigetelésére hőszigetelő lemezeket használunk. (pld. Austrotherm Expert). Ezeket gyorsan, gazdaságosan és tisztán felragaszthatja MESTER Ragasztóhab Pisztolyos verzióval. Alaktartó és növeli a hőszigetelést. A felhordáshoz purhab kinyomó pisztoly szükséges.
Széldeszkák
Széldeszkák
A fő falak és a tető alatti széldeszkák találkozása extrém igénybevételnek van kitéve (hideg-meleg, víz, szél, por), ide a MESTER Tetőmester Vízzáró Tömítőt javasoljuk. Megtapad a kritikus felületeken is, jól tűri az időjárást, rugalmas és átfesthető. Átlátszó.
Palatető átfúrások
Palatető átfúrások
A tetőn végzendő tömítési munkákra alkalmas a MESTER Semleges Szilikon Tömítő is. (pld. a palatető elemek átfúrásainál keletkező hézagok vagy más rések). Jól bírja a hőmérsékletváltozást.
Homlokzat
Homlokzat
A homlokzatra ragaszthatü betűk, számok éleinel tömítse a MESTER Esőálló Akril Tömitővel. Könnyű felhordani, jól megtapad a falazaton. Rugalmas tömitést nyújt. Szürke és fehér színben kapható.
Járda dilatáció tömítése
Járda dilatáció tömítése
Járdák, járó felületek, burkolatok dilatációs hézagait tömítse MESTER Tetőmester Vízzáró Tömítővel. Tartósan rugalmas, időjárásálló, UV-álló. Jól tapad bitumenes felületen is. Átlátszó.