Mit tegyünk, ha befolyik a víz a kád mögé?

Mit tegyünk, ha befolyik a víz a kád mögé?

Sok bosszúságot okoz, ha a fürdőszobában a víz rendszeresen befolyik a kád, a mosdó mögé. A víz nyomokat hagy a burkolaton, idővel penészgomba jelenik meg a sarkokban. MESTER SZANITER Fugázó Tömítő használatával megelőzhetjük a kellemetlen jelenségeket.

2009.05.05.

A MESTER SZANITER tömítőt kiválóan alkalmazhatjuk a fürdőkádak, mosdók, mosogatók és a fal közötti hézag kitöltésére. Gombaálló adalékot tartalmaz, amely  megakadályozza vagy késlelteti, hogy a tartósan vízterhelésnek kitett tömítőanyag felületén penészgomba telepedjen meg.

Fontos, hogy az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes aljzaton érhető el.

Másik tipikus alkalmazási lehetőség a csempék, padlólapok közötti dilatációs hézagok ill. a csempe, padlólap és a fal találkozánál kialakuló élek tömítése. Ezeken a helyeken fokozottan mozognak az építőelemek, így a por alakú fugázó megrepedhet. A MESTER SZANITER azonban igen rugalmas anyag (akár 25 %-ig képes tágulni). A leggyakoribb csempeszínekhez igazodóan kapható fehér, manhattan, bézs, cementszürke és átlátszó kivitelben.

A keletkező tömítés tartósan hőálló -60 °C és +200 °C között. Ezért nyugodtan használhatjuk időjárási viszontagságoknak kitett kültéri homlokzati hézagokba is. UV- sugárzásálló.

További ajánlott cikkek:
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
Mik a legfontosabb szempontok, ha szilikonnal fugázunk? Itt megtudhatja...
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
Az aljzatról, a hőmérsékletről és nedvesítésről olvasson részleteket!
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
Lakásunk, irodánk belső terét változatossá, otthonossá tehetjük díszlécek, lábazati lécek, álmennyezeti elemek felragasztásával. Ezek általában polisztirénből készülnek. A ragasztáshoz olyan anyagot kell használni, amely több követelménynek is megfelel.
Vissza az előző oldalra