Mit tegyünk, ha befolyik a víz a kád mögé?

Mit tegyünk, ha befolyik a víz a kád mögé?

Sok bosszúságot okoz, ha a fürdőszobában a víz rendszeresen befolyik a kád, a mosdó mögé. A víz nyomokat hagy a burkolaton, idővel penészgomba jelenik meg a sarkokban. MESTER SZANITER Fugázó Tömítő használatával megelőzhetjük a kellemetlen jelenségeket.

A MESTER SZANITER tömítőt kiválóan alkalmazhatjuk a fürdőkádak, mosdók, mosogatók és a fal közötti hézag kitöltésére. Gombaálló adalékot tartalmaz, amely  megakadályozza vagy késlelteti, hogy a tartósan vízterhelésnek kitett tömítőanyag felületén penészgomba telepedjen meg.

Fontos, hogy az anyag felhordása előtt tisztítsuk meg a felületet, mert megfelelő tapadás csak száraz, pormentes aljzaton érhető el.

Másik tipikus alkalmazási lehetőség a csempék, padlólapok közötti dilatációs hézagok ill. a csempe, padlólap és a fal találkozánál kialakuló élek tömítése. Ezeken a helyeken fokozottan mozognak az építőelemek, így a por alakú fugázó megrepedhet. A MESTER SZANITER azonban igen rugalmas anyag (akár 25 %-ig képes tágulni). A leggyakoribb csempeszínekhez igazodóan kapható fehér, manhattan, bézs, cementszürke és átlátszó kivitelben.

A keletkező tömítés tartósan hőálló -60 °C és +200 °C között. Ezért nyugodtan használhatjuk időjárási viszontagságoknak kitett kültéri homlokzati hézagokba is. UV- sugárzásálló.

További ajánlott cikkek:
MIÉRT is az Epoxy Ragasztó?
MIÉRT is az Epoxy Ragasztó?
Az alábbiakban Simonfi József András alkalmazástecnikus kollégánk legutóbbi tapasztalatait olvashatják a MESTER Epoxy Ragasztóval kapcsolatosan.
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
Mik a legfontosabb szempontok, ha szilikonnal fugázunk? Itt megtudhatja...
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
Az aljzatról, a hőmérsékletről és nedvesítésről olvasson részleteket!
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
Lakásunk, irodánk belső terét változatossá, otthonossá tehetjük díszlécek, lábazati lécek, álmennyezeti elemek felragasztásával. Ezek általában polisztirénből készülnek. A ragasztáshoz olyan anyagot kell használni, amely több követelménynek is megfelel.
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Akkor jó döntés egy vizes bázisú ragasztó, ha a ragasztandó felületek közül legalább az egyik nedvszívó. Ilyen nedvszívó felület például: fa, gipsz, tégla, vakolat, beton. A vizes bázisú ragasztók oldószermentesek, tehát nem roncsolják az anyagokat.
Egy ragasztó, ami víz alatt is hat? Igen!
Egy ragasztó, ami víz alatt is hat? Igen!
A MESTER SZUPER Mindent Ragasztó egy olyan MS-Polimer bázisú termék, ami ragasztási és tömítési feladatokra egyaránt alkalmas. Nagy ragasztó erejének és kezdeti tapadó erejének köszönhetően olyan helyzetekben, felületekre is használható, ahol más anyagok nem. Felhordható nedvszívó és nem nedvszívó aljzatokra is, sőt víz alatti ragasztásra is használható.
Vissza az előző oldalra