Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?

Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?

Akkor jó döntés egy vizes bázisú ragasztó, ha a ragasztandó felületek közül legalább az egyik nedvszívó. Ilyen nedvszívó felület például: fa, gipsz, tégla, vakolat, beton. A vizes bázisú ragasztók oldószermentesek, tehát nem roncsolják az anyagokat.

2016.06.28.

A MESTER négyféle vizes bázisú ragasztójáról írunk, melyeket kartusos kiszerelésben találhatunk meg a boltok polcain: MESTER Díszléc és Stukkó Ragasztó, MESTER Fix Építési Ragasztó, MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó és MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó. A ragasztót az egyik felületre hordjuk fel, kígyóvonalban vagy pontszerűen egy kinyomó pisztoly segítségével.  Megkötés előtt csúsztatással még lehetőség van korrigálni.

Minden vizes bázisú ragasztóról elmondható, hogy a teljes száradás 24 óra, ezután terhelhető és átfesthető a ragasztó. A ragasztásnál keletkezett felesleget nedves szivaccsal könnyen el lehet távolítani. Nehezebb tárgyak ragasztása esetén a teljes kötésig alátámasztást kell alkalmazni.

Ha fontosnak gondolja, hogy teljes megkötés után csiszolható legyen az összeragasztott felület, akkor is jó döntés egy MESTER vizes bázisú  ragasztó, mint a Díszléc Stukkó Ragasztó, Fix Építési Ragasztó vagy az Erőmester Szerelés Ragasztó. Ha lakás dekorációt tervezünk díszlécekkel, burkoló lapokkal, gipszkartonnal, polisztirol lapokkal vagy rozettákkal, akkor a MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó a megfelelő választás.   

Ha észrevétlenné szeretnénk tenni a ragasztást, akkor a MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztóra van szükségünk.  Fontos tudni, hogy az anyag kinyomáskor fehér színű, viszont száradást követően átlátszó lesz. Ha gyors kezdeti  tapadó erőt és nagy terhelhetőséget akarunk, akkor használjuk a MESTER Erőmester Szerelési Ragasztót.

 További ragasztástechnikai kérdésekkel keresse a MESTER csapatát!

 

További ajánlott cikkek:
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
Mik a legfontosabb szempontok, ha szilikonnal fugázunk? Itt megtudhatja...
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
Az aljzatról, a hőmérsékletről és nedvesítésről olvasson részleteket!
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
Lakásunk, irodánk belső terét változatossá, otthonossá tehetjük díszlécek, lábazati lécek, álmennyezeti elemek felragasztásával. Ezek általában polisztirénből készülnek. A ragasztáshoz olyan anyagot kell használni, amely több követelménynek is megfelel.
Vissza az előző oldalra