Mit kell tudni a szilikon tömítőkről?

Mit kell tudni a szilikon tömítőkről?

A szilikon tömítők univerzálisan felhasználható anyagok, de az egyes típusok között a műszaki tulajdonságokban jelentős különbségek vannak, ezeket a tömítőanyag kiválasztásánál figyelembe kell vennünk.

A szilikon tartósan rugalmas, öregedésálló, ellenáll az időjárási hatásoknak (pld. UV-álló), hőmérsékletálló és jól tapad a legtöbb felületen.

Ecetsavas szilikonok  (MESTER SZILIKON, MESTER SZANITER)

Ezen tömítők átkeményedése során ecetsav keletkezik, ezt az ecet tipikus szagáról könnyű felismerni. Jellemző felhasználási területük:  szaniter helyiségekben (fürdő, konyha stb.) kövezetre, csempékhez, fugákhoz, üveg és üvegezett felületekre, zománc, csempe, alumínium tömítésre, ragasztásra, nem meszes alapú építési anyagok hézagainak kitöltésére.
Nem alkalmasak a kémiai reakció miatt:
rézre ( zöld réteg képződik )
horganyzott lemezekre ( fehér rozsdásodás keletkezik )
meszet tartalmazó alapokra ( rosszul tapadnak és roncsolják az anyagot )
Gyakori, hogy a ecetsavas szilikonokat gombaálló adalékkal forgalmaznak, ezeket hívjuk szaniter szilikonnak. Vizes helyiségekben ezek alkalmazása javasolt.
 

Semlegesen térhálósodó szilikonok (MESTER SEMLEGES)

A kémiai reakciós során nem keletkezik erős szagú, agresszív termék. Felhasználási területük: fémek (réz és horganyzott lemezek) tömítése, tükrök felragasztása (nem teszi tönkre a foncsorréteget), mész- és cementtartalmú aljzatok.

További ajánlott cikkek:
MIÉRT is az Epoxy Ragasztó?
MIÉRT is az Epoxy Ragasztó?
Az alábbiakban Simonfi József András alkalmazástecnikus kollégánk legutóbbi tapasztalatait olvashatják a MESTER Epoxy Ragasztóval kapcsolatosan.
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
Mik a legfontosabb szempontok, ha szilikonnal fugázunk? Itt megtudhatja...
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
Az aljzatról, a hőmérsékletről és nedvesítésről olvasson részleteket!
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó
Lakásunk, irodánk belső terét változatossá, otthonossá tehetjük díszlécek, lábazati lécek, álmennyezeti elemek felragasztásával. Ezek általában polisztirénből készülnek. A ragasztáshoz olyan anyagot kell használni, amely több követelménynek is megfelel.
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Akkor jó döntés egy vizes bázisú ragasztó, ha a ragasztandó felületek közül legalább az egyik nedvszívó. Ilyen nedvszívó felület például: fa, gipsz, tégla, vakolat, beton. A vizes bázisú ragasztók oldószermentesek, tehát nem roncsolják az anyagokat.
Egy ragasztó, ami víz alatt is hat? Igen!
Egy ragasztó, ami víz alatt is hat? Igen!
A MESTER SZUPER Mindent Ragasztó egy olyan MS-Polimer bázisú termék, ami ragasztási és tömítési feladatokra egyaránt alkalmas. Nagy ragasztó erejének és kezdeti tapadó erejének köszönhetően olyan helyzetekben, felületekre is használható, ahol más anyagok nem. Felhordható nedvszívó és nem nedvszívó aljzatokra is, sőt víz alatti ragasztásra is használható.
Vissza az előző oldalra