A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó

A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó

Lakásunk, irodánk belső terét változatossá, otthonossá tehetjük díszlécek, lábazati lécek, álmennyezeti elemek felragasztásával. Ezek általában polisztirénből készülnek. A ragasztáshoz olyan anyagot kell használni, amely több követelménynek is megfelel.

Fontos, hogy az anyag jól tapadjon és később se repedezzen meg. Ne bántsa a polisztirén felületet. A díszlécek ragasztást követően az élek és a csatlakozó hézagok kihúzására is legyen alkalmas. 

Ezekre az igényekre tervezték a MESTER Díszléc Stukkó Ragasztót. Könnyen felhordható, gyorsan köt és jól tapad. Nagyon fontos, hogy a vakolást, festést megelőzően felülete csiszolható és később sem repedezik. Festhetünk, vakolhatunk rá. 

Ugyanilyen jól használható gipszből készült stukkó elemek, rozetták, díszek felhelyezésére is, de ragaszthatunk vele fémtárgyakat is a polisztirén felületre. Jól tapad gipszkarton, farost és ásványi rost lemezeken is. 

Előfordul, hogy a díszlécek ragasztására akril tömítőanyagot használtak. Ez helytelen, hiszen a tömítőanyag nem felel meg mindenben a fenti igényeknek. Emiatt repedések keletkezhetnek és a felületek összedolgozása sem optimális (az akril tömítő nem csiszolható).

Használjuk ezért mindig az erre a célra kifejlesztett MESTER Díszléc Stukkó Ragasztót.

További ajánlott cikkek:
MIÉRT is az Epoxy Ragasztó?
MIÉRT is az Epoxy Ragasztó?
Az alábbiakban Simonfi József András alkalmazástecnikus kollégánk legutóbbi tapasztalatait olvashatják a MESTER Epoxy Ragasztóval kapcsolatosan.
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
Mik a legfontosabb szempontok, ha szilikonnal fugázunk? Itt megtudhatja...
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
Az aljzatról, a hőmérsékletről és nedvesítésről olvasson részleteket!
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Akkor jó döntés egy vizes bázisú ragasztó, ha a ragasztandó felületek közül legalább az egyik nedvszívó. Ilyen nedvszívó felület például: fa, gipsz, tégla, vakolat, beton. A vizes bázisú ragasztók oldószermentesek, tehát nem roncsolják az anyagokat.
Egy ragasztó, ami víz alatt is hat? Igen!
Egy ragasztó, ami víz alatt is hat? Igen!
A MESTER SZUPER Mindent Ragasztó egy olyan MS-Polimer bázisú termék, ami ragasztási és tömítési feladatokra egyaránt alkalmas. Nagy ragasztó erejének és kezdeti tapadó erejének köszönhetően olyan helyzetekben, felületekre is használható, ahol más anyagok nem. Felhordható nedvszívó és nem nedvszívó aljzatokra is, sőt víz alatti ragasztásra is használható.
Mit tegyünk, ha befolyik a víz a kád mögé?
Mit tegyünk, ha befolyik a víz a kád mögé?
Sok bosszúságot okoz, ha a fürdőszobában a víz rendszeresen befolyik a kád, a mosdó mögé. A víz nyomokat hagy a burkolaton, idővel penészgomba jelenik meg a sarkokban. MESTER SZANITER Fugázó Tömítő használatával megelőzhetjük a kellemetlen jelenségeket.
Vissza az előző oldalra