A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó

A helyes választás: MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó

Lakásunk, irodánk belső terét változatossá, otthonossá tehetjük díszlécek, lábazati lécek, álmennyezeti elemek felragasztásával. Ezek általában polisztirénből készülnek. A ragasztáshoz olyan anyagot kell használni, amely több követelménynek is megfelel.

2016.07.11.

Fontos, hogy az anyag jól tapadjon és később se repedezzen meg. Ne bántsa a polisztirén felületet. A díszlécek ragasztást követően az élek és a csatlakozó hézagok kihúzására is legyen alkalmas. 

Ezekre az igényekre tervezték a MESTER Díszléc Stukkó Ragasztót. Könnyen felhordható, gyorsan köt és jól tapad. Nagyon fontos, hogy a vakolást, festést megelőzően felülete csiszolható és később sem repedezik. Festhetünk, vakolhatunk rá. 

Ugyanilyen jól használható gipszből készült stukkó elemek, rozetták, díszek felhelyezésére is, de ragaszthatunk vele fémtárgyakat is a polisztirén felületre. Jól tapad gipszkarton, farost és ásványi rost lemezeken is. 

Előfordul, hogy a díszlécek ragasztására akril tömítőanyagot használtak. Ez helytelen, hiszen a tömítőanyag nem felel meg mindenben a fenti igényeknek. Emiatt repedések keletkezhetnek és a felületek összedolgozása sem optimális (az akril tömítő nem csiszolható).

Használjuk ezért mindig az erre a célra kifejlesztett MESTER Díszléc Stukkó Ragasztót.

További ajánlott cikkek:
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
TOP 5 szempont, ha szilikonnal fugázunk
Mik a legfontosabb szempontok, ha szilikonnal fugázunk? Itt megtudhatja...
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
10 hasznos tanács a purhabok helyes használatához.
Az aljzatról, a hőmérsékletről és nedvesítésről olvasson részleteket!
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Mit kell tudni a vizes bázisú ragasztókról?
Akkor jó döntés egy vizes bázisú ragasztó, ha a ragasztandó felületek közül legalább az egyik nedvszívó. Ilyen nedvszívó felület például: fa, gipsz, tégla, vakolat, beton. A vizes bázisú ragasztók oldószermentesek, tehát nem roncsolják az anyagokat.
Vissza az előző oldalra